ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΥΠΗ

Να φροντίζεις έτσι ώστε η λύπη σου να είναι παγκόσμια και η χαρά σου να είναι παγκόσμια. Να αποκεντρώνεις την θλίψη και την χαρά σου. Κάθε φορά που αποκεντρώνεις τα συναισθήματα σου τα διασπείρεις παντού. Είναι σαν να αδειάζεις κάθε φορά το ποτήρι που πάει να ξεχειλίσει. Αποσυμφόρησε! Τότε, τα συναισθήματα παύουν να σε βαραίνουν γιατί τα βιώνεις ως συνείδηση της ανθρωπότητας, ως υπερκόσμια συναισθήματα που μέσα τους περικλείουν κοσμικά συναισθήματα. Τι κακό μπορεί να έχει η λύπη στην καθαρή της μορφή; Τι κακό μπορεί να έχει η χαρά στην καθαρή της μορφή; Μα όταν έχεις επίγνωση των συναισθημάτων σου, τα βλέπεις όλα σαν σε ένα τεράστιο ταμπλό.
Όταν αισθάνεσαι παγκόσμια χαρά, αντανακλάς την χαρά σου, αλλά αυτή η χαρά είναι η χαρά όλου του κόσμου, είναι ακέραια, είναι το είναι που όμως μέσα της εμπεριέχει το γίγνεσθαι, είναι τα πάντα. Όταν αισθάνεσαι παγκόσμια λύπη αντανακλάς όλη την λύπη του κόσμου. Η μετάδοση της γνήσιας χαράς και λύπης οδηγεί στην αφύπνιση.
Έχουμε ανάγκη την λύπη για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε Ένα, ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Έχουμε ανάγκη την χαρά για να απαλύνουμε τις διαφορές μας, να γιορτάσουμε, να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε και να αγαπηθούμε.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...