ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ2 - ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ Η φαντασία του συγγραφέα, επιτρέψτε μου να πω "σπάει κόκαλα". Μπορεί να κουράσει λίγο το υπεραναλυτικό σφυροκόπημα των λέξεων σε κάποια σημεία, αλλά η απαράμιλλη φαντασία του συγγραφέα,  οι έξυπνες αναγωγικές και κριτικές τοποθετήσεις του, για το παρόν του κόσμου μας, το μπλέξιμο του εσωτερισμού με την περιπέτεια, τον έρωτα, το παρελθόν και την ζωή σε ένα νησί,δημιουργούν μια σαγηνευτική ατμόσφαιρα. Αξίζει να διαβαστεί.




ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το Βυζάντιο είχε πέσει όταν ένα ξεχασμένο αιγαιοπελαγίτικο νησί δεχόταν την επίσκεψη δύο επίσημων απεσταλμένων από τη Φλωρεντία των Μεδίκων. Σκοπός της μυστικής αποστολής τους ήταν να συναντήσουν ένα μαθητή του Πλήθωνα του Γεμιστού και να του αποσπάσουν ένα πολύτιμο βιβλίο.
Πεντακόσια χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών αρχαιολόγων, μια βιολόγος που μελετά ένα παράξενο είδος σαύρας, ένας ελληνο-αυστραλός πολυεκατομμυριούχος κι ένας τέως προγραμματιστής υπολογιστών θα βρεθούν στο ίδιο νησί για να πάρουν μέρος σε μια φρενιτιώδη μάχη ανάμεσα στον ιδεαλισμό και την απάτη.
Γνωρίστε την πραγματική ιστορία πίσω από την ανακάλυψη της Αμερικής, εξερευνήστε το θρύλο της Ενετικής Δημοκρατίας και των Ναϊτών Ιπποτών, και συζητήστε με τον Πλάτωνα περί της ουσίας του κόσμου. Η γνώση και ο έρωτας παντρεύονται στη καρδιά του Αιγαίου με φόντο το χρόνο, για να συνδέσουν το χθες με το σήμερα και να μας οδηγήσουν όλους σε μια νέα εποχή.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...