ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

"ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ"

Ερώτηση: Φοβάμαι να γίνω περισσότερος συνειδητός γιατί νομίζω ότι η ζωή μου θα χάσει το νόημα της ή ότι δεν θα έχω τον έλεγχο της ζωής μου. Και αν γίνω τέλειος τι πρόκειται να συμβεί; Επίσης αν γίνω πιο συνειδητός αυτό θα με κάνει ανώτερο σε σχέση με κάποιους άλλους ανθρώπους;

Η ζωή αποκτάει νόημα όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις την ζωή σου, δεν υπάρχει κάτι να ελέγξεις γιατί ο ΕΛΕΓΧΟΣ  είσαι εσύ.
Το ξέρεις ενδόμυχα ότι μπορείς να είσαι τέλειος, γιατί είσαι ολοκληρωμένος, δεν σου λείπει κάτι. Και όταν λέω τέλειος εννοώ να ζεις στο παρόν με όλες σου τις αισθήσεις, αυτό βέβαια δεν θα έρθει από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά σταδιακά. Καλό όμως είναι να είσαι σε εγρήγορση γιατί διαφορετικά γίνεσαι στατικός και σπαταλάς την ζωτική σου ενέργεια για να δημιουργήσεις αρνητικό ψυχολογικό χρόνο.
Ο σκοπός σου όμως δεν πρέπει να είναι να γίνεις τέλειος, γιατί αυτό θα σου φορτώσει ένα επιπρόσθετο ψυχολογικό βάρος. Η τελειότητα δεν έχει να κάνει με την επίτευξη κάποιου κολοσσιαίου κατορθώματος.
Το να γίνεις πιο συνειδητός δεν σε κάνει ανώτερο από άτομα λιγότερο συνειδητά από σένα. Ακριβώς το αντίθετο: συνειδητοποιείς ότι όλοι οι άνθρωποι είναι στο ίδιο επίπεδο, αυτή είναι η πραγματική έννοια της ισότητας.
Πχ μπορώ να επιλέξω ποιους ανθρώπους θα έχω στην ζωή μου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω συνείδηση όλης της ανθρωπότητας και πάθος για την ευημερία της - το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Όπως επίσης ξέρω ότι η δυστυχία ορισμένων ανθρώπων σε ατομικό και σε κοινωνικό επίπεδο οφείλεται έμμεσα ή άμεσα στην δική μου άγνοια.

Ασυνείδητος είναι ο άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του μοναδικό, ξέχωρα από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα στη γη.
Συνειδητός είναι ο άνθρωπος που έχει επίγνωση της μοναδικότητας του, σε σχέση με την ύπαρξη του και σε συσχέτιση με όλη την φύση.

Όλοι έχουν ένα σώμα και μια ψυχή! Όλοι εν δυνάμει είναι ιεροί. Και λέω εν δυνάμει γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή να διαλέξει τι θα κάνει με το σώμα του και την ψυχή του.

Μην χρησιμοποιείς τον εαυτό σου, μην τον μεταχειρίζεσαι σαν αντικείμενο, αλλά, ΑΠΟΔΕΞΟΥ τον. Κινήσου στην ζωή αυθόρμητα σε όποια δυστυχία ή χαρά. Να ευγνωμονείς που βρίσκεσαι ΕΔΩ!

Αλλά ας αφήσουμε τις θεωρίες, γίνε συνειδητός στην πράξη και δες τι θα γίνει.


- Αντώνης Χαρατσής


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...