ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ

Από την στιγμή που πιστεύουμε στον νόμο των αντιθέτων - στο καλό και στο κακό, θα τον πραγματώνουμε σε όλες τις καταστάσεις της ζωής μας.
Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καλό και κακό, είναι μια ψευδαίσθηση του νου, και όσο εμμένεις σε αυτό το δίπολο τόσο συντηρείς αυτήν την ψευδαίσθηση. Η λύση όμως βρίσκεται "μέσα" στην ψευδαίσθηση, όταν δηλαδή την φέρεις στο συνειδητό επίπεδο τότε δεν μπορεί να κρυφτεί, τότε ελευθερώνεσαι.
Βεβαίως υπάρχει το καλό και το κακό, αλλά μόνο επειδή εμείς το εμείς το επιτρέψαμε να υπάρχει, σαν ένα εξωτερικό αίτιο-αποτέλεσμα, και όσο έχουμε την ανάγκη να διακρίνουμε τα πράγματα σε καλό και σε κακό, τόσο θα έχουμε την ανάγκη να τρεφόμαστε από αυτό το δίπολο, και τόσο πιο εξαρτημένοι από τις σκέψεις και τους συναισθηματισμούς μας θα γινόμαστε.
Όταν πολεμάμε το κακό μας πολεμάει και αυτό, και έτσι πολώνουμε και διαιωνίζουμε την σύγκρουση ακόμα περισσότερο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε παθητικοί. Σημαίνει ότι κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δεν πολεμάμε τις καταστάσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές και έτσι τις αλλάζουμε. Την κατάλληλη στιγμή βρίσκουμε τις λύσεις!

- Αντώνης Χαρατσής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...